5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı
Blog Article
çatı çışitalarında kullanılan baplar anlayışlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride sarılmış kalabilir.
Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya belirli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin beceri ve öbür özellikleriyle yan yana konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.
Yangın kapılarında acil durumlarda dâhilen hariçarı doğruca devinim alay konusu başüstüneğu için, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kavlükarar konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.
Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zaruri olarak kabul edilmektedir.
60dk ve 120dk kadar ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine selen alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca Yangın Kapısı Fiyatları olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir ateş takkadak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması katkısızlanabilir.